De 3-weekse Bevalcursus

 

Wil jij graag de volledige voorbereiding voor jezelf en samen met je partner in de ochtend? In 3 ochtenden weten hoe je je lichaam kan voorbereiden, tools krijgen voor je mindset en weten wat je in welke fase kan verwachten en doen? En een cursus waarna jouw partner niet het gevoel heeft er alleen maar bij kan staan?

 

In drie ochtenden zijn jij en jouw partner helemaal klaar voor de bevalling!

Ochtend editie

Yeah! Je bent zwanger!

Je kijkt enorm uit naar de komst van je baby, maar tegelijkertijd realiseer je je dat de bevalling nog moet plaatsvinden, Daar heb je misschien niet perse zoveel zin in.
Die verhalen over weeën, Spoedkeizersneden en uitscheuren….en bedankt!
Het is niet dat je niet wil weten dat het erbij kan horen, maar die verhalen dragen nier echt bij aan je gemoedsrust. Je wil je graag goed voorbereiden op je bevalling, weten wat je te wachten staat en welke mogelijkheden en ingrepen er zijn, zodat je eerlijk en volledig geïnformeerd je keuzes kunt maken.
Je partner wil ook graag weten wat hij/zij kan doen om jou te ondersteunen en niet machteloos toe hoeven kijken.

 

Daarom willen jullie je goed voorbereiden en een waardevolle zwangerschapscursus is essentieel voor een positieve beval ervaring en een fijne eerste stap als ouder.

Lijkt het jullie fijn als

Je weet wat er in jouw lichaam gaat gebeuren, welke oefeningen je nu al kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden op je bevalling en je herstel.
Je leert hoe je autonome zenuwstelsel kunt beinvloeden, zodat jij je ontspanning kan bewaren
Je een positieve mindset over bevallen hebt, zodat je het beval proces helpt
Je weet hoe je de kans op inscheuren vermindert
Jullie weten uit welke fasen de bevalling bestaat en welke praktische tools jij als partner kunt  gebruiken om je vrouw te helpen.
Jullie weten welke interventies er zijn, welke opties jullie hebben en hoe jullie tot een goede beslissing komen.
Jullie een bevalplan en herstelplan kunnen maken.
Jullie weten hoe je je baby het beste kunt dragen en hoe je een voorkeurshouding voorkomt bij je baby
Jullie al deze informatie in de ochtend krijgen

 

 

De 3-weekse bereid je voor van A tot z

De 3-weekse BevalCursus
(de 4-weekse in de ochtend!)

  Ochtend cursus

3-weekse BevalCursus

complete voorbereiding voor jou en je partner

In 2 ochtenden leer jij alle alles over hoe je je bekken en bekkenbodem kunt voorbereiden om de kans op een vlotte bevalling te vergroten en de kans op uitscheuren te verkleinen.

Je leert alles over ademtechnieken, mindset en ontspanning, zodat je zo ontspannen mogelijk je bevalling tegemoet gaat.

In 1 uitgebreide  ochtend leren jij en je partner welke fases er zijn, wat jullie samen kunnen doen tijdens de ontsluitfase en persefase. hoe jullie een bevalplan en herstelplan maken en wat jullie te wachten staat na de bevalling.

 

100% aandacht voor jou &
100% aandacht voor jullie

 

De 3-weekse is de ideale mix tussen 100% aandacht voor jou en 100% aandacht voor jullie

 

De eerste 2 ochtenden krijg jij alle aandacht. Samen met andere zwangere vrouwen zorg je ervoor dat je je lichaam optimaal voorbereidt.
De baby zit tenslotte in jouw buik en jij moet zo meteen de inspanning gaan leveren.
Dat vraagt exclusieve aandacht en oefeningen. Alle ins en outs over hoe jouw lichaam werkt en hoe jij je lichaam goed kan voorbereiden op de bevalling.

Aansluitend is er 1 uitgebreide ochtend inclusief de partners waarin we praktisch alle bevalfases behandelen, zodat jullie echt tools in handen hebben om met buik- rug- en beenweëen om te gaan. Weten jullie wat jullie kunnen doen als de persdrang wat uitblijft. Wat de meest  voorkomende medische indicaties zijn en wat jullie kunnen verwachten als de bevalling medisch wordt en welke opties jullie dan hebben, zodat jullie ook daar goed op terug kunnen kijken.

Zo zijn jullie volledig voorbereid op de komst van jullie baby!

Wat klanten zeggen

 Wanneer past de 3-weekse BevalCursus perfect bij jou?

  • Als jij graag overdag de cursus doet, zodat je fris en uitgerust bent voor alle info
  • Als jij van een praktische, nuchtere en realistische voorbereiding houdt
  • Als jij je van A tot en met Z wil voorbereiden, zowel fysiek als mentaal, zowel voor een bevalling volgens het boekje als een waarbij het nou net even anders loopt
  • Als jij lekker uitgerust in 2 ochtenden alle kennis tot je wil nemen
  • Als je van controle houdt en wil weten hoe dat je dat kunt loslaten bij je bevalling
  • Als je alles wil weten over voorkomen van bekkenpijn, bekkenbodemproblemen tijdens je zwangerschap, bevalling en erna
  • Als jij graag betrouwbare en paramedische achtergrond wil
  • Als jij van een gezellige en fijne sfeer houdt
  • Als je goed voorbereid je eerste stap als ouder wil zetten.

 

Omdat jij de beste voorbereiding verdient!

praktisch & Mindset

Hey, Ik ben Jeanette,

Oefentherapeut-Mensendieck gespecialiseerd in zwangerschap & herstel!

Na mijn bevalling van Niels, onze oudste, was ik helemaal geïntrigeerd door zwanger zijn, bevallen en alles wat daarmee te maken heeft.
Ik werkte als Oefentherapeut op het conservatorium in Rotterdam en toen ik eenmaal mijn draai als mama gevonden had, ben ik me gaan omscholen. Ik heb alle denkbare paramedische opleiding op het gebied van zwangerschap en herstel gedaan en ben toen een praktijk gestart speciaal voor zwangeren en net bevallen vrouwen.

Tijdens mijn eerste zwangerschap had ik een reguliere zwangerschapscursus gedaan. En toen ik voor de tweede keer zwanger was, wilde ik me anders voorbereiden. Ik wilde graag lekker praktisch bezig zijn, maar ook iets waarbij de mindset aandacht kreeg.

Dus toen ik zwanger was van Thom & Britt en geen passende cursus kon vinden was de stap naar het zelf opzetten van een cursus heel snel gemaakt en heb ik mijn 1 op 1 begeleiding omgezet naar groepscursussen!

 

En hoe ging de bevalling van Thom & Britt?

Die ging super! Jos en ik waren een topteam samen met verpleegkundige Jan.
Het enige wat ik dacht tijdens elke ontsluitingswee was `kom maar op` (i.p.v auw, auw, auw) en 2 uur later waren Thom en Britt geboren, waarvan Britt alsnog met een spoedkeizersnede geboren is en ook daar kijken we heel goed op terug.

En dat gun ik jou ook. Hoe het ook loopt, dat jij weet wat jij wel kunt doen en niet doen, dat je alle tools in handen hebt, een helpende mindset waar nodig en dat jij goed terugkijkt op jouw bevalling en zo optimaal het moederschap ingaat!

Wat betaal je?

Hieronder zie je het overzicht van wat inbegrepen is in de cursus.

Wat klanten zeggen

Veelgestelde vragen

In welke periode kan ik het beste de cursus volgen?
Bij elke groep staat vermeld voor welke uitgerekende datum de groep geschikt is. We raden aan om 3 weken voor je uitgerekende datum klaar te zijn en 6 weken voor een tweelingzwangerschap.
Mag ik een groep eerder meedoen?

Ja hoor dat kan, je moet alleen de info wat langer onthouden

Mag ik een groep later meedoen?

Dat mag op zich wel alleen vervalt je restitutie, mocht je eerder bevallen dan dat de cursus is afgelopen, voor alle delen die minder dan 14 weken voor je uitgrekende datum liggen.

Wat is het verschil tussen de 3-weekse en 4-weekse?

Qua inhoud niets! De 4 weekse is alleen in 4 avonden en de 3 weekse in 2 korte ochtenden en 1 uitgebreide ochtend met partners.

Wat als ik een deel mis?

Een gemist deel kun je als het aantal deelneemster het toe laat bij een andere groep inhalen en sowieso ontvang je in de online leeromgeving de oefeningen.

Wat is ik Corona heb

Dan ontvang je een zoomlink en kun je live de les volgen. Dit is helaas bij de partnerdelen niet mogelijk vanwege de opzet. Dan ontvangen jullie een link met een speciale opname met alle info, zodat jullie je toch uitstekend kunnen voorbereiden

Wat als er weer een lockdown komt?

Geen punt, dan switchen we weer direct naar online bjieenkomsten en we weten inmiddels dat dit en net zo effectieve voorbereiding is en tot hele leuke contacten leidt!

Wordt de cursus vergoed?

Veel verzekeraars vergoeden een deel van een zwangerschapscursus gegeven door een Oefentherapeut-Mensendieck/ Cesar vanuit de aanvullende verzekering. Check even je voorwaarden van jouw pakket bij je zorgverzekering.

Valt de cursus onder een zwangerfit cursus?

Nee wij hebben bewust het sporten en het voorbereiden op je bevalling losgekoppelt; of je komt 100% om te sporten, of je komt om je 100% voor te bereiden op je bevalling

Kan ik in delen betalen?

Dat is helaas nog niet mogelijk.

Ben je enthousiast geworden?

Scrhijf je dan in voor de cursus waar jouw interesse naartoe gaat. Super leuk om je te zien tijdens een van onze cursussen!