4 weekse Bevalcursus

Op zoek naar een goede voorbereiding voor jou  & een goede voorbereiding voor jullie samen?

Dan is de 4-weekse de ideale combinatie!

 

Best of both

Je bent zwanger, gefeliciteerd!

 Heel gaaf en af en toe wat overweldigend.
De berg aan info op internet, de vele boeken en alle goedbedoelde verhalen en adviezen.
Heel lief bedoeld, maar jij moet zo de baby op de wereld zetten en dat is soms best een spannende gedachte.
Ontspannen is nu al niet je beste eigenschap, hoe ga je dat dan tijdens je bevalling doen?
Verhalen over de regie in handen houden tijdens de bevalling, klinken je als controle fan goed in de oren, maar werkt dat echt zo tijdens zoiets oers als een bevalling?
Je wil graag je partner erbij betrekken, maar wekenlang samen sessies doen, past niet bij jullie.
Jullie houden van concreet, praktisch en realistisch.

 

Welkom bij de 4-weekse Beval Cursus!

Hoe fijn zou het zijn als

 

Je met vertrouwen uitkijkt naar je bevalling
Je weet welke oefeningen je nu al kunt doen om je fysiek en mentaal voor te bereiden
Je weet hoe je de ontspanning terugpakt als je m even kwijt bent tijdens de bevalling
Je weet wat je kunt doen als de bevalling stagneert.
Je samen met je partner weet wat jullie te wachten staat ook als het medisch wordt en wat jullie opties dan zijn.
Jullie goed terugkijken op jullie start als ouder?
Jullie deze info in 4 praktische avonden krijgen?

 

Een goede bevalervaring start met een waardevolle cursus!

De 4-weekse BevalCursus

Avond Cursus

4 weekse Beval Cursus

2 x jij  &  2 x jullie!

In 4 avonden van 2 uur leren jullie alle ins & outs.

Twee avonden specifiek voor zwangeren voor de voorbereiding die jouw lichaam nodig heeft en verdient.

Twee avonden om jou en je partner zodat jullie volledig voorbereid zijn op een bevalling volgens het boekje en als het onverhoopt anders loopt.
Doen jullie de cursus liever overdag?
Dat kan met onze 3 weekse!

Best of Both!

Onze achtergrond

Onze zwangerschapscursussen worden gegeven door Oefentherapeuten/fysiotherapeuten die al vele jaren gespecialiseerd zijn in pre- en postnatale zorg.
Bij Oefentherapie/ fysiotherapie draait alles om het optimaal gebruiken en bewegen van je lichaam, en dat is precies wat je nodig hebt tijdens een bevalling.
Laat je daarom begeleiden door de experts op dit gebied! We combineren onze paramedische kennis met aspecten uit mindfulness en hypnobirthing, wat we op een nuchtere en concrete manier benaderen.
We begeleiden je niet alleen bij je fysieke voorbereiding, maar leren je ook alles over het belang van je autonome zenuwstelsel en mindset, zodat je alle tools in huis hebt om je bevalproces te versoepelen. Dat geeft vertrouwen!

Onze cursussen zijn praktisch en realistisch, en we voorzien je van talloze praktische tools en deskundige oefeningen, massagetechnieken en ontspanningstechnieken die uiteraard niet alleen tijdens de bevalling van pas komen!

We bespreken ook de meest voorkomende medische indicaties, complicaties en interventies, en wat je kunt doen en verwachten als dingen anders lopen. Hoe kun je dan toch een positieve ervaring creëren?

100% aandacht voor jou &
100% aandacht voor jullie

 

De 4-weekse is de ideale mix tussen 100% aandacht voor jou en 100% aandacht voor jullie

 

De eerste 2 avonden krijg jij alle aandacht. Samen met andere zwangere vrouwen zorg je ervoor dat je je lichaam optimaal voorbereidt.
De baby zit tenslotte in jouw buik en jij moet zo meteen de inspanning gaan leveren.
Dat vraagt exclusieve aandacht en oefeningen. Alle ins en outs over hoe jouw lichaam werkt en hoe jij je lichaam goed kan voorbereiden op de bevalling.

Aansluitend zijn er 2 avonden inclusief de partners waarin we praktisch alle bevalfases behandelen, zodat jullie echt tools in handen hebben om met buik- rug- en beenweëen om te gaan. Weten jullie wat jullie kunnen doen als de persdrang wat uitblijft. Wat de meest  voorkomende medische indicaties zijn en wat jullie kunnen verwachten als de bevalling medisch wordt en welke opties jullie dan hebben, zodat jullie ook daar goed op terug kunnen kijken.

Zo zijn jullie volledig voorbereid op de komst van jullie baby!

Wat klanten zeggen

In de 4-weekse cursus krijg je;

 • 2 avonden alleen met zwangere vrouwen; in jouw buik zit tenslotte de baby en dat vraagt specifieke oefeningen voor jouw lichaam om je voor te bereiden op je bevalling
 • Alle oefeningen voor je bekken, bekkenbodem, romp en diafragma om je bevalling makkelijker te maken
 • Alles over je mindset en verschillende ontspanningstechnieken
 • 2 avonden met partners erbij waarin we alle technieken praktisch doornemen voor de ontsluitingsfase en de persfase
 • Jullie zijn helemaal op de hoogte van mogelijke complicaties en interventies, zodat jullie een goede keuze kunnen maken, flexibel zijn mocht het anders lopen en in samenspraak kunnen blijven met je verloskundige of gynaecoloog
 • Jullie hebben kennis van de methode Brains en hebben alle tools voor een concreet en realistisch bevalplan en herstelplan
 • Je leert als partner een goede rugmassage te geven
 • Inclusief het boek Zwangere Zaken
 • Inclusief de online cursus Goed Bewegen met je Zwangere Buik
 • Inclusief de online module Body & Mind
 • Inclusief alle video’s en audio’s in onze speciale online leeromgeving, zodat je alle oefeningen thuis in je eigen tempo kunt herhalen, zodat jullie met vertrouwen uitkijken naar de geboorte van jullie baby (`s).

praktisch & Mindset

Hey, Ik ben Jeanette,

Oefentherapeut-Mensendieck gespecialiseerd in zwangerschap & herstel!

Na mijn bevalling van Niels, onze oudste, was ik helemaal geïntrigeerd door zwanger zijn, bevallen en alles wat daarmee te maken heeft.
Ik werkte als Oefentherapeut op het conservatorium in Rotterdam en toen ik eenmaal mijn draai als mama gevonden had, ben ik me gaan omscholen. Ik heb alle denkbare paramedische opleiding op het gebied van zwangerschap en herstel gedaan en ben toen een praktijk gestart speciaal voor zwangeren en net bevallen vrouwen.

Tijdens mijn eerste zwangerschap had ik een reguliere zwangerschapscursus gedaan. En toen ik voor de tweede keer zwanger was, wilde ik me anders voorbereiden. Ik wilde graag lekker praktisch bezig zijn, maar ook iets waarbij de mindset aandacht kreeg.

Dus toen ik zwanger was van Thom & Britt en geen passende cursus kon vinden was de stap naar het zelf opzetten van een cursus heel snel gemaakt en heb ik mijn 1 op 1 begeleiding omgezet naar groepscursussen!

 

En hoe ging de bevalling van Thom & Britt?

Die ging super! Jos en ik waren een topteam samen met verpleegkundige Jan.
Het enige wat ik dacht tijdens elke ontsluitingswee was `kom maar op` (i.p.v auw, auw, auw) en 2 uur later waren Thom en Britt geboren, waarvan Britt alsnog met een spoedkeizersnede geboren is en ook daar kijken we heel goed op terug.

En dat gun ik jou ook. Hoe het ook loopt, dat jij weet wat jij wel kunt doen en niet doen, dat je alle tools in handen hebt, een helpende mindset waar nodig en dat jij goed terugkijkt op jouw bevalling en zo optimaal het moederschap ingaat!

Wat betaal je?

Hieronder zie je een overzicht van wat inbegrepen is in de cursus.

Wat klanten zeggen

Veelgestelde vragen

In welke periode kan ik het beste de cursus volgen?
Bij elke groep staat vermeld voor welke uitgerekende datum de groep geschikt is. We raden aan om 3 weken voor je uitgerekende datum klaar te zijn en 6 weken voor een tweelingzwangerschap.
Mag ik een groep eerder meedoen?

Ja dat kan, je moet dan alleen de infomatie wat langer onthouden.

Mag ik een groep later meedoen?

Dat mag op zich wel alleen vervalt je restitutie, mocht je eerder bevallen dan dat de cursus is afgelopen, voor alle delen die minder dan 14 dagen voor je uitgrekende datum liggen.

Wat is het verschil tussen de 4-weekse en 3-weekse?

Qua inhoud niets! De 4 weekse is alleen verdeeld over 4 avonden en de 3 weekse is in de ochtenden voor zwangeren en 1 uitgebreide ochtend met partners.  

Wat als ik een deel mis?

Een gemist deel kun je als het aantal deelneemster het toe laat bij een andere groep inhalen en sowieso ontvang je de oefeningen in de online leeromgeving.

Wat is ik Corona heb

Dan ontvang je een zoomlink en kun je live de les volgen. Dit is helaas bij de partneravonden niet mogelijk vanwege de opzet. Dan ontvangen jullie een link met een speciale opname met alle info, zodat jullie je toch uitstekend kunnen voorbereiden

Wat als er weer een lockdown komt?

Geen punt, dan switchen we weer direct naar online bjieenkomsten en we weten inmiddels dat dit en net zo effectieve voorbereiding is en tot hele leuke contacten leidt!

Wordt de cursus vergoed?

Veel verzekeraars vergoeden een deel van een zwangerschapscursus gegeven door een Oefentherapeut-Mensendieck/ Cesar vanuit de aanvullende verzekering. Check even je voorwaarden van jouw pakket bij je zorgverzekering.

Valt de cursus onder een zwangerfit cursus?

Nee wij hebben bewust het sporten en het voorbereiden op je bevalling losgekoppelt; of je komt 100% om te sporten, of je komt om je 100% voor te bereiden op je bevalling

Kan ik in delen betalen?

Dat is helaas nog niet mogelijk.

Zin in een zeer complete voorbereiding voor jou en voor je partner?

Schrijf je dan in voor de 4-weekse BevalCursus!